Creatief met Corona

De Uitvinders Online

Basisscholen die willen dat kinderen thuis ook kunnen werken aan hun 21st century skills (met name op het gebied van creativiteit en techniek) kunnen gebruik maken van De Uitvinders Online. In een contextrijk digitaal programma worden leerlingen geïnspireerd (bijvoorbeeld met behulp van de Online Uitvindmachine) om zelf uitvindingen te bedenken, te bouwen én online te presenteren!

Complete Uitvindersprogramma’s online geschikt voor thuisonderwijs (gratis)

Voor deelname aan het volledige uitvindersprogramma kun je prachtige lesbrieven met instructievideo’s downloaden. Samen met Gynzy hebben we voor een aantal avonturen extra eenvoudige online tools (de links zijn inbegrepen bij de lesbrieven op de webshop) ontwikkeld die leerlingen heel eenvoudig thuis door de projecten leiden. Selecteer de volgende avonturen als je gebruik wilt maken van de gratis Gynzy tools:

Sowieso kan iedereen vanaf groep 5 deelnemen aan De Uitvinderswedstrijd. Meld je school wel even aan door het downloaden van de opdrachten via onze webshop.

Bouwmaterialen

Voor deelname aan De Uitvinderswedstrijd kun je prima vooruit met huis-tuin-en-keuken materiaal dat je zelf in huis hebt. Als je een volledig Uitvindersavontuur wilt uitvoeren bevelen we de speciale materiaalpakketten aan. Die zijn verkrijgbaar op onze webshop.

Finale Uitvinderswedstrijd

Aan het einde van dit schooljaar mogen de uitvinders van de beste online inzendingen naar de (regio)finale van De Uitvinderswedstrijd 2021. En áls die niet doorgaat… doen we die finale ook online!

Het online aanbod blijft in ontwikkeling. Kijk voor de laatste info steeds op deze website.

 • Creatief met Corona gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Creatief met Corona teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.