3 Stemmen

Virtuele wandeling

Ingezonden door: Hugo Vrijdag


Het voordeel van ouder worden is dat je veel vrije tijd hebt. Tijd om de stad in te gaan en te genieten van alles wat er op straat gebeurt. Maar oudere mensen zijn steeds vaker afhankelijk van anderen om naar buiten te gaan.
Gelukkig hebben we tegenwoordig de techniek die uitkomst biedt!
Met deze virtuele bril kun je in je comfortabele stoel blijven zitten. De bril laat het beeld zien dat een drone filmt. De kijker bestuurt de drone.


De voordelen

Mensen kunnen thuis in hun veilige omgeving blijven en toch de straat op om te genieten van het uitzicht.


Meer informatie

Het nadeel is dat je tegenwoordig toestemming nodig hebt om met een drone te vliegen. Maar er zijn alternatieven mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ouderen toestemming geven om via speciale camera's mee te kijken op speciaal daarvoor ingerichte ruimtes. Wat te denken van een 'vertel het aan oma' camera in het kinderdagverblijf of op school?! Of in de Ontdekfabriek?


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Virtuele wandeling gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Virtuele wandeling teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.