422 Stemmen

Speelgoed Wasstraat

Ingezonden door: Camiel Waelen
School: De Diamant - Zevenhoven


Ik heb een wasstraat voor speelgoed bedacht. Spelen met 1,5 meter afstand lukt nog wel. Maar wanneer je verkouden bent of het corona-virus hebt, dan wordt ook je speelgoed vies. Je kan dan andere kinderen of je papa/mama of opa/oma besmetten via het speelgoed. Daarom heb ik een Speelgoed Wasstraat ontworpen.

Werking Speelgoed Wasstraat:
1) Het kind legt zijn speelgoed in het bakje.
2) Door aan het touw te trekken, trek je het bakje door de wasstraat.
3) De wasstraat bestaat uit 2 slangen, één schuimslang en één waterslang. Deze slangen kan je op de tuinslang aansluiten.
4) Je trekt het bakje met speelgoed eerst onder de schuimslang door.
5) 20 seconden wachten, zodat het schuim goed in kan trekken.
6) trek het bakje onder de waterslang door, zodat het speelgoed afgespoeld wordt.
7) Even wachten en het speelgoed is weer schoon.

Het gebruikte water wordt in de lange bak opgevangen. Als het gefilterd wordt, dan kan dit worden hergebruikt.


De voordelen

Je kan elkaar niet meer besmetten via speelgoed. Al het speelgoed dat tegen water kan, kan met de wasstraat worden schoongemaakt. Er wordt geen water verspild, het water wordt hergebruikt.


Meer informatie

Ik bedacht het probleem, namelijk dat speelgoed vies kan worden. Hoe maak je dat schoon zonder het aan te raken? Ik bedacht toen de wasstraat en zocht op hoe je schuim kan maken (met shampoo bijvoorbeeld). Ik maakte samen met mijn papa een tekening van de wasstraat. Daarna bouwde ik de wasstraat zelf van duplo, maar dat bleek niet sterk genoeg. Lego wel, dus toen maakte ik hem van lego. Ik maakte eerste een prototype in het klein. Ik ga hem nu ook in het groot maken. --> Edit 9 juni 2020: Ik heb de speelgoed wasstraat nu ook in het groot gemaakt. Via de link hieronder zie je het resultaat en hoe ik hem maakte. https://youtu.be/lakUuhZHXI0


Bedacht door

Ik ben Camiel Waelen. Ik ben 8 jaar en zit in groep 4 van Basisschool De Diamant in Zevenhoven. Ik vind het altijd leuk om dingen te ontwerpen en te bedenken. Ik hou ervan puzzels op te lossen.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Speelgoed Wasstraat gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Speelgoed Wasstraat teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.