Meedoen is makkelijk!

Ervaar je nog drempels om mee te doen met je klas? Hoe gemakkelijk je deze drempels over kunt lees je hieronder.

Aanmelden (gratis)

Het is erg eenvoudig om je aan te melden. Je bestelt gewoon het opdrachtdocument via onze webshop. Deelname is gratis. Alle opdrachten voor groep 5 tot en met 8 staan in het .pdf document dat je automatisch toegestuurd krijgt via de mail.

Het kost misschien wel veel tijd

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je met de klas besteedt aan De Uitvinderswedstrijd. Laat de leerlingen een uitvinding bedenken en deze in één uur tekenen en inzenden via de site en je bent klaar. Maar het project biedt ook de ruimte om helemaal los te gaan en prachtige bouwwerken te realiseren binnen of buiten schooltijd (met ouders).

 

Wij zijn niet technisch genoeg

Iedereen is een uitvinder! Je mag trots zijn op je eigen niveau (dat geldt voor leerling én leerkracht) en je wordt nog beter door het gewoon te doen. Sterker nog: dat is juist het doel! Net als Pippi Langkous al zei: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Bij uitvinder denken sommige mensen aan iets superingewikkelds. Maar dat is zeker niet zo. Een origineel idee of ontwerp is meer dan genoeg. Het gaat erom wat de leerlingen beleven en leren. De Uitvinderswedstrijd werd eens gewonnen door de uitvinders van ‘Aapje Kaboem‘. Als je dit filmpje ziet ga je lachen én je ontdekt dat het allemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zelfs niet als je wilt winnen.

Wij zijn niet op Uitvindersexcursie geweest

Niet nodig! De opdrachten spreken voor zich. Het lesprogramma van De Uitvinders en/of een excursie naar De Ontdekfabriek of Uitvindfabriek is zéker een mooie aanvulling, maar ook zonder dat kun je prima aan de gang met de opdrachten van De Uitvinderswedstrijd.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Meedoen is makkelijk! gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Meedoen is makkelijk! teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.