menu

Kick-off op school

Voor deelnemende Voortgezet Onderwijs scholen zijn er twee workshops beschikbaar. De Uitvinders van De Ontdekfabriek komen naar jullie toe om de challenge uit te leggen en het project op school een fantastische start te geven! Docenten kiezen welke van deze twee workshops het beste past.

Workshop 1: Spelen met Licht

ASML machines zijn eigenlijk hele grote lichtschrijvers. Ze branden met laserlicht miniscule lijntjes op een schijf die gemaakt is van silicium. In de workshop Spelen met licht maken jullie een projector met 2 lenzen. En je maakt met een pantograaf een minitekening op een kleine dia. Die stop je in je projector. Met behulp van de zaklamp op je telefoon kun je nu je tekening projecteren! Voor deze workshop en project kick-off is maar 1 lesuur nodig.

Workshop 2: ScrapheaP

Wist je dat microchips eigenlijk in alle moderne apparaten zitten? Van laptop tot wasmachine, je vindt overal chips. Apparatuur zit trouwens ook tjokvol met allerlei materialen en edelmetalen. Tijdens de scrapheap gaan jullie oude apparaten uit elkaar halen, net zoals gebeurt op het ASML Reuse & Repaircenter. Van de materialen maken jullie nieuwe producten of kunstwerken. Voor deze workshop zijn 2 aaneengesloten lesuren nodig.

 

Projectpartners