menu

Meedoen is makkelijk

Ervaar je nog drempels om mee te doen met je klas? Hoe gemakkelijk je deze drempels over kunt lees je hieronder.

Het kost misschien wel veel tijd

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je met de klas besteedt aan De Uitvinderswedstrijd. Laat de leerlingen een uitvinding bedenken en deze in één uur tekenen en inzenden via de site en je bent klaar. Maar het project biedt ook de ruimte om helemaal los te gaan en prachtige bouwwerken te realiseren binnen of buiten schooltijd (met ouders).

Wij zijn niet technisch genoeg

Iedereen is een uitvinder! Je mag trots zijn op je eigen niveau (dat geldt voor leerling én leerkracht) en je wordt nog beter door het gewoon te doen. Sterker nog: dat is juist het doel! Net als Pippi Langkous al zei: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Bij uitvinder denken sommige mensen aan iets superingewikkelds. Maar dat is zeker niet zo. Een origineel idee of ontwerp is meer dan genoeg. Het gaat erom wat de leerlingen beleven en leren. De Uitvinderswedstrijd werd eens gewonnen door de uitvinders van ‘Aapje Kaboem‘. Als je dit filmpje ziet ga je lachen én je ontdekt dat het allemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zelfs niet als je wilt winnen.

Sponsoren van De Uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.