menu

SIUT, Step It Up Training

SIUT, Step It Up Training

Wie wil dat nou niet, weer lekker gaan trainen en al helemaal nu het weer lekker weer is buiten. Na 1 weekje trainen kwam ik er toch wel achter dat die anderhalve meter wel moeilijk was. Daarom heb ik samen met mijn trainer en team genootjes de SIUT training bedacht, STEP IT UP!!!!

Het idee is simpel, om toch in twee tallen te kunnen trainen maakt ieder tweetal gebruik van een ladder. Je kan de ladders voor looptrainingen gebruiken, dat is makkelijker maar omdat die nog niet schoon waren zijn we begonnen met echte ladders. Even effectief, alleen iets harder werken.

Elk tweetal gebruikt een lader met de warming up en het overspelen. Zo ben je toch echt met elkaar verbonden zonder dat we elkaar aan kunnen raken.

Tijdens de warming up nemen we de ladder mee, extra zwaar dus dan kunnen we goed trainen en tellen de gelopen rondjes eigenlijk dubbel. Super gaaf en mega handig. Na de warming up was het tijd voor het inspelen. Door allebei een voet in de ladder te zetten en te houden konden niet te dicht bij elkaar komen en toch inspelen. Het voegde ook meteen een extra uitdaging toe, hoog overspelen.


De voordelen

Samen sporten maar toch op afstand. Je hoeft er niet over na te denken waardoor het extra makkelijk is.

Door te wisselen van soort lader, gewicht, lengte, etc. kan je jezelf toch blijven uitdagen en beter worden.


Meer informatie

Het idee is makkelijk te gebruiken bij alle sporten waarbij je moet inlopen of overspelen. Al is het overspelen met voetbal misschien wat lastig.


Bedacht door

Lise Brekelmans, met trainer en teamgenootjes


Media