menu

Mevrouwtje eierdoos, muziekinstrument van waardeloos materiaal

Mevrouwtje eierdoos, muziekinstrument van waardeloos materiaal

School: OBS de Toermalijn Bavel


Ik heb allemaal spulletjes gezocht van waardeloos materiaal. Eierdoosjes, doppen, takjes, een blaadje, karton, stokken en kromme spijkers. Daarvan heb ik 3 muziekinstrumentjes gemaakt. In het eerste eierdoosje heb ik de takjes gedaan, in het tweede de dopjes, in de derde de spijkers. Steeds is het weer een ander geluid. Ik heb van de doosjes een onderlijf, bovenlijf en hoofdje gemaakt. De drie doosjes heb ik een voor een op stokken geschoven, ook weer steeds een ander geluid. De doosjes samen zijn een mevrouwtje dat muziek maakt en danst op de stokken.


De voordelen

Dat je geen dure spullen hoeft te kopen om muziek te kunnen maken.
Dat het een grappig mevrouwtje is.


Meer informatie

Alle materialen waren weggegooid of zouden weggegooid worden. Ik heb ze uit de tuin en de klikoos gehaald. Eerst wilde ik iets met lege flessen maken, maar dat lukte niet. Toen heb ik dit verzonnen. Ik vond het leuk om er een poppetje van te maken.


Bedacht door

Ik ben Sophia, ik ben bijna 9 jaar. Ik zit op school in Bavel . We zouden met de plusklas meedoen met de wedstrijd, maar door de Corona was dat een beetje moeilijk. Toen heb ik het alleen gedaan.


Media