menu

De Boomparaplu

De Boomparaplu

School: BoschAkker


De herfst is een van de mooiste seizoenen van het jaar. Tijdens de herfst bereidt de natuur zich alvast voor op de winter. Daarom beginnen de bomen tijdens de herfst hun blaadjes en takken te verliezen. Het creëert een prachtig uitzicht, vooral in parken en bossen, maar tegelijkertijd zorgt het voor een heleboel bladeren en takken op de wegen en paden. Met dit project wil ik graag een oplossing voorstellen om de bladeren en takken die van bomen afvallen, op te vangen zodat deze zo min mogelijk op wegen en paden terechtkomen.
De gevallen bladeren en takken van bomen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen en voertuigen en schadelijk zijn voor de riolering. Takken en bladeren kunnen in de openingen van auto’s komen en hiermee schade aanrichten aan de auto’s zelf. Takken en bladeren kunnen ook meegevoerd worden in de riolering door de putten op straat waardoor er verstoppingen zouden kunnen ontstaan in het rioleringssysteem van de stad. Daarnaast kunnen gevallen bladeren nat worden of vriezen tijdens de herfst en de winter waardoor mensen die over paden of wegen lopen of fietsen, kunnen uitglijden en vallen. Mijn voorstel is om boomparaplu’s te ontwerpen die ondersteboven aan de bomen vastgemaakt kunnen worden. Deze paraplu’s kunnen dan de blaadjes en takken die van de bomen komen, opvangen zodat deze niet meer op de wegen en paden terechtkomen.


De voordelen

VEILIGHEID!

De gevallen bladeren en takken van bomen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen en voertuigen en schadelijk zijn voor de riolering. Takken en bladeren kunnen in de openingen van auto’s komen en hiermee schade aanrichten aan de auto’s zelf. Takken en bladeren kunnen ook meegevoerd worden in de riolering door de putten op straat waardoor er verstoppingen zouden kunnen ontstaan in het rioleringssysteem van de stad. Daarnaast kunnen gevallen bladeren nat worden of vriezen tijdens de herfst en de winter waardoor mensen die over paden of wegen lopen of fietsen, kunnen uitglijden en vallen. Dit wordt hiermee voorkomen!


Meer informatie

De Boomparaplu is van diverse materialen te maken.
Duurzame materialen gebruiken zorgt ervoor dat de paraplu's langer mee gaan.
Ook moet het stevig materiaal zijn zodat het, het gewicht van de bladeren en takken kan dragen.

Het beste zou zijn om de boomparaplu van hout te maken.
Zo kunnen er onderdelen van bomen worden hergebruikt en ziet het er natuurlijk uit.


Bedacht door

Ik ben Zeyneyp en zit in groep 6A op basisschool BoschAkker


Media