menu

STEMup

In een wereld waar slechts één op de vijf jongeren kiest voor een richting in techniek en wetenschap, dreigt er een tekort aan enthousiaste en goed geschoolde jongeren die de toekomstige ontwikkelingen kunnen dragen.

Daarom is het belangrijk dat alle jongeren de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en te onderzoeken hoe ze een rol kunnen spelen in STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics).

STEMᵘᵖ!

ASML start in 2024 met een STEMᵘᵖ–programma voor scholen, in de 35 km regio rond Veldhoven. Hierbij gaan scholen samen met een STEMᵘᵖ-coach nadenken over waar ze willen staan in 2030 op het gebied van STEM onderwijs, en met welke maatschappelijke uitdagingen ze graag de verbinding maken. Dit dient voor de deelnemende scholen de basis om een keuze te maken uit verschillende STEMᵘᵖ-leerprogramma’s die worden aangeboden. Programma’s waarin alle leerlingen in het eerste en tweede jaar van het voortgezet (speciaal) onderwijs STEM in de praktijk mogen brengen en hun talenten en interesse in Techniek & Wetenschap kunnen laten zien.

ASML werkt binnen STEMᵘᵖ samen met een aantal partners om op maat gemaakte ondersteuning te bieden aan scholen, leerkrachten en leerlingen. Tijdens de STEMᵘᵖ -pilot in 2024 en 2025 werken FutureBites, Junior IOT, de Maakotheek, De Ontdekfabriek en WisMon actief samen met de pilotscholen om inspirerende STEM-programma’s in de regio Veldhoven te realiseren. De inzichten die hieruit voortkomen, dienen als basis voor de uitbreiding van het programma naar alle scholen in de regio Veldhoven. Benieuwd naar STEMᵘᵖ of naar Let’s Invent!, het programma dat wij daarbinnen aanbieden? Klik op de buttons.

 

STEMᵘᵖ Let’s Invent!

Sponsoren van De Uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.