menu

Gastlessen: op school en thuis

(bericht uit 2021)

Lockdown, weer naar school, toch weer thuis, noodopvang, thuisonderwijs… De situatie wijzigt steeds en voor leerkrachten is het een enorme uitdaging om er telkens weer voor te zorgen dat leerlingen zo weinig mogelijk achterstanden oplopen. Heel logisch dat er nauwelijks ruimte is voor ‘extra’ activiteiten, die ook zo waardevol zijn, maar nu lastig om ‘erbij’ te organiseren. Een excursie, schoolreis, gastles, workshop? De meeste scholen zijn er al een jaar niet meer aan toegekomen. Hoe zeer ze het hun leerlingen ook gunnen!

Ons aanbod: ontzorging van leerkrachten

Wij kunnen leerlingen tóch dat extra waardevolle programma bieden dat ze zo missen, en daarbij leerkrachten compleet ontzorgen. Nu externe excursies niet wenselijk zijn komen we graag met onze werktafels op wielen en workshopmateriaal naar je school toe. We verzorgen gastlessen en workshops en nemen na afloop alle rommel weer mee. Als leerlingen op de afgesproken datum NIET op school mogen zijn organiseren wij Coronaproof instructie en materiaaluitgifte vanuit school en helpen kinderen online om thuis te werken aan de opdrachten. De schoolorganisatie wordt slechts minimaal belast.

Workshop of compleet project, met uitvinders- én thuisvinders!

Een compleet project voor je leerlingen? Dat kan! Maar ook een eenmalige workshop is mogelijk. Dit jaar organiseren we naast De Uitvinders(wedstrijd) ook de Lockdownlichtjes met de allereerste Thuisvinderswedstrijd!

Met veel mensen bij elkaar komen mag al even niet meer… Gelukkig kun je ook via een schermpje met elkaar in contact blijven. Maar fysiek is tóch leuker! Om op afstand met elkaar te communiceren wordt vaak licht gebruikt. Denk maar aan vuurtorens! En zelfs het internet werkt via lichtsignalen door glasvezelkabels. Met Morse code kun je best gemakkelijk woorden versturen met lichtsignalen. Daarom hebben we een Lockdownlicht uitgevonden! Daarmee kun je tijdens de lockdown met lichtsignalen kletsen met je buren. Je plakt hem met een handig zuignapje zó vast aan je raam!

Workshop op school of thuis

We maken in zo’n anderhalf uur met elke leerling een Lockdownlichtje en een Morse Code schakelaar. Kinderen solderen de schakelaar vast aan het lichtje. En we leren hoe je met Morse code kunt communiceren met elkaar.

Dit doen we gewoon bij jullie op school. Als dat op het afgesproken moment niet mag, zorgen we voor alle tools en begeleiding om het lampje met kapje thuis te bouwen. Daarnaast dagen we iedereen uit om mee te doen aan de speciale ‘Thuisvinderswedstrijd’ door hun opgepimpte lichtjes online te presenteren. 21st century skills in Coronatijd!

Lichtpuntje in de lockdown regelen?

Vraag meer info aan per mail. Wij bellen je graag terug om een aanbod op maat te kunnen samenstellen waarbij we jou als leerkracht compleet ontzorgen en er letterlijk weer een lichtpuntjes komen voor je leerlingen.

Een compleet avontuur voor de hele groep. Met onderzoeks-, ontwerp- en bouwopdrachten. Dat allemaal in een aansprekende context die door middel van verhalen en filmpjes alle leerlingen stimuleren. Dat is in het kort wat De Uitvinders is. Er zijn uitvindersprojecten voor de groepen 1 tot en met 8 en de projecten zijn grotendeels online beschikbaar.

Wij ondersteunen graag met één of meer gastlessen. Dit doen we gewoon bij jullie op school. Als dat op het afgesproken moment niet mag, zorgen we voor alle tools en online begeleiding om de leerlingen het project thuis te laten uitvoeren. Daarnaast dagen we hen uit om mee te doen aan de ‘Uitvinderswedstrijd 2021’ door hun uitvindingen online te laten presenteren. In juli organiseren we dan een uitvindersfinale waar de beste uitvinders hun ideeën presenteren aan een jury. En als dat niet mag… doen we ook die finale online, dat was in 2020 ook een enorm succes!

Kijk hier welke uitvindersavonturen jullie willen beleven. En vraag dan meteen een maatwerkaanbod voor gastlessen aan!

We denken hiermee scholen op een laagdrempelige manier leuke en leerzame projecten te bieden, waarbij we maximaal flexibel zijn in het geval van openingen en sluitingen van scholen. Júist nu leerlingen zoveel thuis zijn en er minder activiteiten voor hen beschikbaar zijn.

Mail ons

Sponsoren van De Uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.