menu

Finale Uitvinderswedstrijd 2022

S.T.O.R.M beste uitvinding van de uitvinderswedstrijd 2022

Op 8 juli presenteerden 5 groepen kinderen hun uitvindingen tijdens de Uitvindersfinale bij MOVE Amsterdam. Hun opdracht: een duurzame mobiliteitsoplossing bedenken! Wie verwacht dat deze opdracht te moeilijk is voor basisschoolleerlingen heeft het mis: de jury, bestaande uit Raymond Gense (Pon), Emma Zadeits (Eco Runner Team TU Delft) en Chris Voets (De Ontdekfabriek)  kreeg een stortvloed van ideeën op zich afgevuurd.

Want wat dacht je van een vervoersmiddel voor dieren uit het asiel? Of het idee om transport meer ondergronds te laten plaatsvinden om ruimte te besparen? Of een modulair systeem van een rijdend platform met een drone erop voor de last mile? Met koffietentje erin nog wel!

De originele ideeën werden onderbouwd door vakkundige presentaties waaruit bleek dat goed was nagedacht over het opwekken en opslaan van energie, materiaalgebruik én de gebruikerservaring. Ook doelgroepen en prijsstelling van de uitvindingen kwamen aan bod: sommige teams beschikten over fantastische marketeers!

Uiteraard kon er maar één uitvinding de beste zijn. En dat was S.T.O.R.M. van Noah, Soumil, Shing-Ning, Shing-Lan, Narein en Jason van de Merkelbachschool uit Amsterdam. Een voertuig dat gebruik maakt van zon- én windenergie, gemaakt van gerecyclede materialen, betaalbaar voor mensen met een kleine portemonnee. En bovenal geweldig gepresenteerd door een groot team dat uitstekend samenwerkte. We hebben er alle vertrouwen in dat het met de duurzame mobiliteit wel goed zit met dit aanstormend jong talent!

We feliciteren de winnaars van Team Stroomstorm! En bedanken alle deelnemers en natuurlijk sponsor Pon/Move Amsterdam voor de fijne samenwerking en de organisatie van deze fantastische uitvindersfinale. Wat De Uitvinders betreft volgend jaar weer!

Sponsoren van De Uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.