14 Stemmen

Yelly het woestijnhuis

Ingezonden door: Jasmijn en Yenthe HS.
School: Mariamontesori school


Yelly

Het woestijn huis

Zijn naam is Yelly het woestijn huis

Je spreekt het uit als jellie.

Ons idee is houtwol isolatie omdat dat niet schadelijk is, het is goed voor thermische en geluidsisolatie en het is ook milieuvriendelijk. Hier verbouw je je eigen groenten en fruit geen zorgen het gaat niet smelten door de overkapping. We pompen water uit de grond en dat wordt gezuiverd doordat er aan het eind van de kraan hele kleine gaatjes zitten waar alleen het water zelf doorheen komt. Voor elektriciteit gebruiken een heel groot zonnepaneel en nog een windmolen want dat is milieuvriendelijk. Onze muren zijn gemaakt van leem, omdat het warmte- en vochtafstotend is. En de daken zijn van riet, want dat maakt het net wat koeler in de warmte en warmer in de kou en het past ook goed bij energiezuinige huizen. Voor de vloer isolatie gebruiken wij oude kurken zo krijgen de kurken een tweede leven. Voor onze douche is gemaakt van hout. De douchekop is natuurlijk wel van ijzer. Om het water op te warmen hebben we onder het huis een kleine ruimte waar je een vuurtje aan kan steken. De overkapping over de planten is gemaakt van golfplaten. Ook hebben wij een brievenbus ( als er tenminste postbodes zijn ). Wij hebben ook een modern interieur. Wij vinden dat woestijnbewoners ook gewoon met de tijd mee moeten gaan. Anders krijgen ze een interieur achterstand.


De voordelen

We hebben alles al uitgelegd in het vorige stukje.


Meer informatie

Wij hebben alles al uitgelegd


Bedacht door

Hoi wij zijn Jasmijn en Yenthe. Wij hebben een woestijnhuis gemaakt en hij heet Yelly.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Yelly het woestijnhuis gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Yelly het woestijnhuis teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.