33 Stemmen

Piggy cleaner

Ingezonden door:
School: Maria Montessorischool


Het is een soort robot die rondrijdt in een wijk. Als hij afval ziet via de camera's zuigt hij het op via de zuigklep. Boven de zuigklep zit een krachtige motor. Hij perst het afval samen tot een blok.


De voordelen

De wijk waarin hij rijdt wordt schoner dus het is beter voor het klimaat.


Meer informatie

In het donker geven de ogen licht waardoor hij in de nacht nog bruikbaar is. Als mensen hem proberen te stelen gaat er een alarm af en stuurt hij een SOS bericht. Hij heeft een infraroodcamera zodat hij niet tegen mensen aan bots. De materialen zijn metaal, rubber en glas. ( Glas voor de oogjes, metaal voor het lijfje en rubber voor de wieltjes)


Bedacht door

We zijn met z'n drie├źn.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Piggy cleaner gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Piggy cleaner teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.