1 Stem

Mijn duurzame voetafdruk

Ingezonden door: Laura de Haan
School: Roelof Venema school


Het is een boot die co2 uit de lucht haalt en ook het water schoonmaakt.
Het werkt zo: Aan de onderkant van de boot zit een zuiger die haalt al het afval uit het water.
Maar stel dat het afval te groot is daar heb je een maler voor de maler is dat kleine rad onder aan de boot die maakt het afval klein zodat het door de buis past.
Als het in de afval in de opslag zit wordt het gescheiden. Het metaal wordt naar de magneet
toegetrokken de rest wat over blijft zijn de andere soorten afval. Er zit een meter aan de buitenkant dan weet het personeel wanneer ze de zuiger binnen moeten halen..
Maar nu even over de co2 er zit een co2 opslag de zuigers aan beide kanten van de boot halen het co2 uit de lucht dat gaat naar de opslag als de opslag vol zit brengt een drone het naar een bos zodat de bomen het co2 opvangen. Ik heb een bomensensor zodat de drone kan weten welke bomen nog co2 op kunnen vangen. Als de drone het co2 heeft gedumpt komt hij terug met
de opslag zodat er meer co2 kan worden opgevangen en als de afval bak vol zit gaat de boot terug naar de werkplaats waar het gerecycled wordt. Normaal maakt het gewoon een rivier of kanaal schoon, maar je kan hem ook huren duur is het wel maar dat geld wordt gebruikt voor doelen.


De voordelen

De voordelen zijn dat je op een goede manier de aarde verbetert. Nog een voordeel is dat we het geld goed besteden voor goede duurzame doelen. De boot is best groot dus kan hij veel afval opvangen.


Meer informatie

Ik kwam opeens aan het idee om het milieu te verbeteren ik dacht aan een boot. Het moet natuurlijk duurzaam zijn dus de boot is elektrisch. Boot moet sterk zijn dus is die van beton.


Bedacht door

Hallo ik ben Laura ik ben 9 bijna 10 ik hou van duurzame dingen doen daarom dit idee. Ik zit in groep 6 en ik ga bijna naar groep 7 school vindt ik leuk en ik ben erg leergierig. Ik wil meedoen aan de wedstrijd omdat ik mensen aan het denken wil zetten mensen moeten het begrijpen. En hopelijk wordt het ooit echt gemaakt.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Mijn duurzame voetafdruk gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Mijn duurzame voetafdruk teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.