15 Stemmen

Huizen op palen

Ingezonden door: Job van Haandel


Als het steeds warmen wordt op de aarde gaat de zeespiegel stijgen. Dan hebben we een probleem!!!
Daarom heb ik huizen op hoge palen bedacht! Dan kan de zeespiegel zo hoog stijgen als hij wil. Wij blijven lekker droog 🙂


De voordelen

Als de zeespiegel gaat stijgen zitten wij hoog en droog.


Meer informatie

Ik heb eerst stukken karton uit dozen gesneden. Toen ben ik daarvan vierkanten en dakjes gaan maken en daarmee huisjes. Toen bedacht ik om ze op palen te zetten Sateprikkers zijn handige palen. Maar ja, als ze op palen staan en het water stijgt, hoe kom je dan bij je huis. Elk huisje heeft een plaatje eronder met een railing zodat je niet naar beneden dondert. Ik heb bruggetjes gemaakt naar je buren - winkels - de school - de kerk - het park. O ja, een park op palen die moet ik nog bedenken :) Als ik die heb gemaakt zal ik hem ook uploaden. Ik ben ook andere manier aan het bedenken om je snel te verplaatsen. Een soort teleporteermachine. Het is een vacuüm buis waar je in kan liggen en dan wordt je naar een ander huis gezogen. Super snel!


Bedacht door

Ik ben Job en ik ben 9 jaar. Samen met mijn broertje ben ik huisje aan het maken. Echt leuk! Mijn broertje heeft zijn huisje ook ingezonden. Hij heet Tijn.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Huizen op palen gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Huizen op palen teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.