Ben jij de eerste... stem nu

Hete lucht tent2000

Ingezonden door: Romijn Schiltmans
School: KC aan de oosterplas


Wij hebben iets bedacht om een circustent snel op te zetten. aan de bovenkant van de tent zit een grote ballon gemonteerd. Als je in het midden van de tent een vuurtje aansteekt stijgt de warme lucht op en komt in de ballon. In de bovenkant van de ballon zit een klein gaatje zodat de warme lucht ook weer weg kan en niet in de tent zelf terecht komt. De ballon houdt zo de tent omhoog. Als je de tent wil afbreken doof je het vuur zodat er geen warme lucht meer komt en zakt de tent langzaam in.


De voordelen

je hoeft maar een paar man te hebben om de tent op te zetten je kan de tent snel en makkelijk opzetten


Meer informatie

materialen: tent, ballon, tribune prijs: ongeveer 8.000 euro. Hoe kwamen we op het idee: we dachten aan hetelucht energie samenwerken: de samenwerking ging goed wij hadden eerst een prototype gemaakt maar die is kapot gegaan dus hebben we een tekening


Bedacht door

Koen, Luuk, Oscar, Romijn. we zitten allemaal in groep 8


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Hete lucht tent2000 gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Hete lucht tent2000 teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.