18 Stemmen

Groene bliksem energie

Ingezonden door: Carlijn Meijs
School: Kc de kameleon


We maken zelf bliksem door koude lucht en warme lucht over elkaar te laten vrijven en vangen dat op met een antenne dat gaat naar een speciaal huisje/wagonnetje dat achter een circustrein kan worden gehangen daar word het omgezet in energie met de oude wiring techniek en vanuit daar word het via een speciale buis naar de locomotief gebracht en vanuit daar worden de wielen aangedreven.


De voordelen

De trein hoeft niet aan een electriciteits kabel en het kost geen stroom of benzine


Meer informatie

De prijs van alleen het huisje/wagonnetje is ongeveer de prijs van een electriciteits huisje Rens kwam met het idee om bliksem te maken en opgevangen en toen hebben we met zijn alle de rest bedacht


Bedacht door

Ons team volstond uit Fenna,Rens,Suze, Mutoni (Dit schrijf ik(Mutoni)) Fenna: Fenna is erg slim en werkt oplossingsgericht en kan goed tekenen Rens: Rens is erg goed in dingen uitvinden en is ook handig Suze: Suze is erg handig (in het bijzonder met lijm pistolen) Mutoni:Mutoni is erg oplossingsgericht.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Groene bliksem energie gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Groene bliksem energie teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.