65 Stemmen

Doe-het-zelf-Raket (Door Fynn)

Ingezonden door: Ingrid vd. Broek
School: BoschAkker


Ik heb een uitvinding uitgevonden voor Jannes.
Jannes woont bij ons in de wijk en kan door het Corona-virus de deur niet uit.
Hij heeft als droom een keer met een raket de lucht in te vliegen.
Daarvoor met hij natuurlijk wel de deur uit.

Om de droom van jannes toch uit te laten komen heeft Fynn een Do-it-Yourself Raketschieter gemaakt. Met deze schieter kan Jannes vanuit zijn eigen huis een raket de lucht in schieten.


De voordelen

Idee: Een Raket-schieter. Dromen komen uit. Je kunt je eigen raket lanceren vanuit huis! Voordelen: Je hoeft de deur niet uit. Te maken met materialen die in huis te vinden zijn. Niet duur. je kunt zelf een Raket lanceren. Ontwerp: 1. Maak een raket van keukenrol dan doe ik er folie overheen en daaronder een plank dat die stevig staat en papier voor de vleugels. 2 pomp,plank,keukenrol,papier,folie,karton 3 De uitvinding is ongeveer 75 cm. Genaamd: De Raket-schieter


Meer informatie

Fynn heeft goed nagedacht over hoe hij de wensen van zijn wijkbewoner waar kon maken. Daarna is hij gestart met het maken van ontwerptekeningen. Op basis van deze tekeningen heeft hij zelf een Raket-schieter gebouwd. De uitvinding zorgt vooral voor veel knutsel en speel plezier! Fynn heeft ook nog foto's van zijn ontwerptekeningen en presentatie video's....


Bedacht door

Fynn, groep 6A, Basisschool BoschAkker in Eindhoven.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Doe-het-zelf-Raket (Door Fynn) gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Doe-het-zelf-Raket (Door Fynn) teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.