1107 Stemmen

Ball-bot

Ingezonden door: Chris Voets
School: Roelof Venemaschool


De ball-bot is een vliegende robot die voetballen die van het veld af zijn gerold of geschopt pakt en naar het veld terugbrengt. De ball-bot vliegt door een propeller en de ballen worden gepakt met grijparmen. De ball-bot kan de bal vinden door een sensor die in de bal en de ball-bot zitten en met elkaar zijn verbonden. Hij wordt bestuurd door een app via je telefoon waarbij je het veld kan selecteren. Als de bal van het veld rolt gaat de ball-bot naar de bal toe en brengt hij de bal terug naar het juiste veld.
Je kan de ball-bot verbinden met de app op een afstand van maximaal 1 meter om zo te voorkomen dat anderen per ongeluk jouw ball-bot aansturen. Als de ball-bot eenmaal is verbonden kan hij verder weg zonder de verbinding te verbreken.


De voordelen

Er hoeft niemand van het veld af te lopen om de bal te pakken en de bal is makkelijker te vinden en te pakken. Als de bal in de sloot belandt, is geen stok nodig om de bal eruit te vissen. Als de bal in de prikkelplanten belandt, doet het geen pijn om de bal eruit te halen.


Meer informatie

De ball-bot bestaat uit een 'lichaam' met daarboven een propeller en daaronder grijparmen. Het lichaam wordt gemaakt van lichte en sterke materialen, zoals aluminium, carbon en glasvezel. In het lichaam wordt een motor geplaatst die de propeller laat draaien. In de grijparmen zitten 'zuigers' waardoor de grijparmen in en uit kunnen klappen om zo de bal te kunnen pakken. Door de sensoren in de bal en de ball-bot is de bal te vinden. Besturing gaat via een app. Ik kwam op het idee doordat soms een bal in de sloot of op een dak komt en dan konden we de bal niet meer pakken. En ik vond het ook jammer voor andere mensen die van voetbal houden als dat gebeurd, dus toen bedacht ik dit idee.


Bedacht door

Ik ben Kurt en ik ben 9 jaar. Ik vond het erg leuk om de uitvinding te bedenken en een prototype te maken.


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Ball-bot gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Ball-bot teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.