7 Stemmen

Anderhalve-meter-bestrating

Ingezonden door: Marijn Broeks
School: Ontdekfabriek avonturenbegeleider


Alle voetpaden en wegen krijgen nieuwe patronen. Dit zijn de anderhalve meter patronen. Ze kunnen in veel verschillende vormen worden gemaakt, met als enige regel: de '1,5 meter maat' moet goed zichtbaar zijn. Dit is handig want dan weet je altijd als je in een 'vakje' staat dat je de goede afstand houdt van elkaar.


De voordelen

Het straatbeeld krijgt een nieuwe look. Er kunnen super mooie nieuwe vormen ontstaan. En wat handig is; je kan je zo gemakkelijk aan de anderhalve meter afstand houden. Er zouden ook leuke spelletjes in de bestrating toegevoegd kunnen worden; zoals bijvoorbeeld hinkelen!


Meer informatie

Zelf vind ik de patronen die je in Marokko ziet super mooi! Dit soort mooie vormen kunnen worden gebruikt in tegels, zodat straten opnieuw kunnen worden bestraat. Of er kan met verf een afdruk gemaakt worden op bestaande straten.


Bedacht door

Ik ben Marijn en ik werk bij de Ontdekfabriek!


Avonturen beleven

Bekijk het filmpje!

Bekijk de video

Waarom meedoen?

Leerkrachten aan het woord

Bekijk de video

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Anderhalve-meter-bestrating gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Anderhalve-meter-bestrating teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.