Uitvinderswedstrijd 2017 finale

Op 27 juni was de finale van De Uitvinderswedstrijd 2017. Verschillende vraagstukken vormden in januari de start van dit project voor de groepen vijf tot en met acht in het basisonderwijs. 7 finalisten presenteerden hun ideeën in de finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven. 3 deskundige juryleden beoordeelden de originaliteit, uitwerking en presentatie.

Na een spannende eindstrijd maakte juryvoorzitter Rachida Achhoud, (mede-organisator van de E-Parade) de winnaars bekend. Deze toppers ontvingen een echte Tablet, gesponsord door Skool Automatisering:

De Confettiwolk’ van Basisschool De Wegwijzer, ‘De Rode Stoel’ van basisschool De Meent uit Waalre en de ‘Sponzies’ van Openbare Basisschool Bibit uit Tilburg waren de allerbeste.

Het publiek (250 kinderen, leerkrachten en ouders) en de jury waren erg gecharmeerd van de presentaties van de kinderen, die als volleerde marketeers hun uitvindingen presenteerden.

Het doel van de Uitvinderswedstrijd is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Maar ook dat zij met hun talenten zelf kunnen bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Volgend jaar weer!

Bekijk meer avonturen

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Uitvinderswedstrijd 2017 finale gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Uitvinderswedstrijd 2017 finale teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.