Finale Happy Building Challenge

Voor 212 leerlingen van vijf verschillende middelbare scholen in ’t Gooi organiseerden we de Happy Building Challenge.

Tijdens dit project werkten leerlingen aan een levensecht vraagstuk van twee bedrijven. Aannemersbedrijf Intersell en Woningcorporatie De Alliantie stelden leerlingen de vraag: Hoe ziet jouw duurzame, veilige, comfortabele en vooral happy flat eruit?

Op 9 december 2021 vond de online finale plaats en werd duidelijk welke duurzame uitvindingen door de vakjury verkozen werden tot winnaar. Alles kwam aan bod: van isolatie tot duurzame verlichting, en van een nieuw soort douchekop tot meer contact met de buurt. Alle deelnemers mogen ontzettend trots zijn op hun deelname en ideeën.

Bekijk hier alle inzendingen.

Gefeliciteerd winnaars!

De eerste prijs is uitgereikt aan Elisa, Dominique, Zoey, Olivia en Doris van De Huizermaat
De tweede prijs is uitgereikt aan Charlotte en Jord van het Roland Holst College
De derde prijs is uitgereikt aan Enzo, Steijn, Dario en Sara van De Fontein
De vierde prijs is uitgereikt aan Diego, Sven en Luka van het Lucent College

Invented by All

Happy Building 🙂 is onderdeel van Sterk Techniekonderwijs Regio ‘t Gooi en mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van Wij Techniek.

Onder de noemer Invented by All organiseert De Ontdekhal nog meer projecten waarin regionale bedrijven samenwerken met middelbare scholieren. Bekijk ze hier.

Bedrijven die meedoen aan het Invented by All zijn innovatieve, maatschappelijk betrokken bedrijven. Werkt u ook bij zo’n bedrijf? Of wil je op school (VO) aan de slag met Invented by All? Neem dan contact met ons op. Mail naar info@ontdekhal.nl

 • Finale Happy Building Challenge gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Finale Happy Building Challenge teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.