Vrolijke kerstdagen en een gezond 2022

2021 was een bewogen jaar. Als team De Ontdekfabriek hebben we er, ondanks de verschillende lockdowns, het beste van proberen te maken. En dat is zéker gelukt. Natuurlijk: we hebben minder schoolklassen en gezinnen kunnen inspireren dan in ‘normale’ jaren. Maar we hebben ook mooie hoogtepunten bereikt:

De Zomerschool, die we al jaren organiseren voor kinderen die een extra steuntje kunnen gebruiken, had dit jaar met 800 (!) leerlingen een recordgrootte. Volgens onze informatie is het zelfs de allergrootste Zomerschool die in ons land wordt georganiseerd.

Op een vijftal basisscholen in Eindhoven hebben we een uitgebreid en intensief programma uitgevoerd voor het terugdringen van Corona-achterstanden.

Toen alles online moest organiseerden we een online ‘pop-up’ wetenschapper voor basisscholen én een online finale van De Uitvinderswedstrijd 2021.

Door middel van de ‘Ateliers en Makerspaces’ subsidie hebben we kunnen investeren in gloednieuwe moderne CNC machines (Frezen, 3D printen en Lasersnijden), waarmee we met kinderen en jongeren de verbinding leggen tussen de digitale en de fysieke wereld.

In december is de start gemaakt met een flinke verbouwing van het horecagedeelte in De Ontdekfabriek.

En -last but not least- in Utrecht is het afgelopen jaar ons ‘zusje’ De Ontdekhal geboren.

Kortom: het glas is halfvol! En dat hadden we nooit kunnen schrijven zonder de onvoorwaardelijke steun van onze partners en sponsoren.

Misschien is het een beetje cliché om ‘gezondheid’ te wensen voor het nieuwe jaar, maar voor het komende jaar maken we graag een uitzondering.

We wensen iedereen vrolijke feestdagen en een gezond nieuw jaar!

Namens het complete Uitvindersteam,

Chris Voets en Hugo Vrijdag

 • Vrolijke kerstdagen en een gezond 2022 gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Vrolijke kerstdagen en een gezond 2022 teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.