Solderen en Coderen

Deze gloednieuwe workshop bij De Ontdekfabriek is wel heel erg gaaf! We gaan met de hele klas echte Morse code zenders solderen. Als we klaar zijn heeft iedereen een eigen zender!

Daarna komen de programmeerskills aan bod. Want hoe kun je boodschappen vertalen en opdrachten verzenden in Morse code? In groepjes ga je aan de slag met coderen en decoderen. Kun je je naam overzenden? Of bepaalde woorden die je leraar niet mag horen… 😉

Met Morse Code ga je je klasgenoten besturen alsof het echte robots zijn. 

Deze workshop is vanaf nu beschikbaar voor schoolklassen (vanaf groep 7 Basisonderwijs en voor Voortgezet Onderwijs).

Basisschool groepen (7 en 8) kunnen ook solderen en coderen binnen de Uitvindersexcursie “De Uitvinders en Het Verborgen Oog”.

 • Solderen en Coderen gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Solderen en Coderen teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.