Pop-up wetenschapper Bas Rosier

Wat is je DNA en waarom is het belangrijk?


Overal in jouw lijf zit DNA. Wetenschappers noemen het een molecuul en een dubbele helix, maar eigenlijk is het een mini-sliert spaghetti met belangrijke informatie. Ons DNA is veel kleiner dan een haartje, maar zorgt er wel voor dat we lijken op onze broers en zussen, en dat de een blauwe ogen heeft en de ander groene. Door DNA weten we nu dat we eigenlijk best veel op bananen lijken, en waarom sommige mensen liever geen melk van koeien drinken.


Pop-up wetenschapper Bas


Biomedisch technoloog Bas Rosier legt DNA onder het vergrootglas in De Ontdekfabriek, op 4 april 2021 om 11.30 uur. Aan de hand van veel videomateriaal vertelt hij wat DNA is en waar het zit in je lichaam. We zien hoe wetenschappers DNA bekijken met een speciale microscoop, en wat er gebeurt als je een heel klein stukje van je DNA verandert.

De presentatie van Bas duurt ongeveer 45 min, is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en is ook voor volwassenen leuk!

Gratis tickets

Het aantal plaatsen is beperkt, dus bestel hier snel online tickets! Ze zijn helemaal gratis (dus als je ze bestelt rekenen we wel ├ęcht op je komst)!

 • Pop-up wetenschapper Bas Rosier gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Pop-up wetenschapper Bas Rosier teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist).
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.