Herfstvakantie – kom lekker bouwen – op reservering

Deze herfstvakantie (17-25 oktober 2020) is De Ontdekfabriek elke dag voor het publiek geopend. In samenwerking met The Dutch Design Foundation hebben we voor deze week een heel bijzonder programma ontwikkeld. We gaan bouwen aan ‘Wat∘Als∘Stad’!

Meemaken? Reserveer dan nú – bestel je tickets via deze link!

Wat∘Als∘Stad

In de toekomst zal ‘de stad’ er vast compleet anders uitzien dan nu. Wonen tussen de boomtoppen of misschien verbouwen we wel ons eigen eten aan de muren en wie weet zijn glijbanen tóch handiger dan trappen. Wat als we kinderen vragen naar hun ideeën over hoe de stad eruit komt te zien? 

Tijdens de herfstvakantie gaan we met zijn allen bouwen aan Wat∘Als∘Stad. Sommige bouwwerken kun je gebruiken om de Wat∘Als∘Stad in De Ontdekfabriek mooier en groter te maken, andere mag je mee naar huis nemen.

We bouwen huizen en andere objecten van karton. Van hout maken we vervoersmiddelen. Van afvalmateriaal maken we bewoners en uitvindingen voor Wat∘Als∘Stad. Voor de wat kleinere kinderen is er de Wat∘Als∘Lichtstad vol speciale effecten. Ook kunnen zij met papier een leuke boomhut maken.

Is het dan alleen voor kinderen?

Nee hoor! Als volwassene bouw je gezellig mee en/of je bekijkt de filmpjes van de Wat∘Als∘Stad workshops die vijf professionele ontwerpers uitvoerden in het basis- en voortgezet onderwijs.

Bestel vooraf je tickets via deze link

Cultuur Eindhoven
Dit project is mogelijk gemaakt met een bijdrage van Stichting Cultuur Eindhoven
 • Herfstvakantie - kom lekker bouwen - op reservering gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Herfstvakantie - kom lekker bouwen - op reservering teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.