Zinderende finale Uitvinderswedstrijd 2013

Winnende schoolklassen uit Wintelre en Breda

De Basisscholen De Disselboom uit Wintelre en De Watervlinder uit Breda zijn de winnaars geworden van De Uitvinderswedstrijd 2013. Na een zinderende finale in De Ontdekfabriek werden hun uitvindingen, respectievelijk ‘Het Levend Huis’ en ‘Butterfly 13’ als allerbeste gekozen.

Enkele honderden basisschoolklassen hebben dit schooljaar deelgenomen aan het uitvindersproject. Aan de hand van het verhaal ‘De Uitvinders in Afrika’ voerden de groepen 5 en 6 techniek- en ontwerpopdrachten uit op school. De groepen 7 en 8 voerden het lesprogramma van ‘De Uitvinders en het Verborgen Oog’ uit. Daarna bedachten ze een inzending voor De Uitvinderswedstrijd en presenteerden die op www.deuitvinders.com. Op basis van originaliteit, presentatie en uitwerking én op basis van het aantal geworven stemmen, werden 8 finalisten geselecteerd. Deze schoolklassen mochten hun uitvindingen presenteren op het podium in een tot de nok toe gevulde Ontdekfabriek.

De presentaties waren van hoge kwaliteit. Uiteindelijk vond de jury de uitvindingen van De Disselboom (groep 5) en van De Watervlinder (groep 7) de beste. Het Levend Huis is een speelgoedhuis dat tijdens het spelen energie opwekt. De ‘Butterfly 13’ is een ballon die met hulp van zonne-energie zuiver drinkwater brengt naar dorpen in Afrika.

De organiserende Stichting De Uitvinders wil met dit project kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Brabant voor Techniek, de Europese Unie en diverse sponsoren, waaronder Skool Automatisering en Patentwerk. Ook het komend schooljaar is er een programma. Scholen kunnen zich daarvoor inschrijven via de website van De Uitvinders.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Zinderende finale Uitvinderswedstrijd 2013 gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Zinderende finale Uitvinderswedstrijd 2013 teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.