Wessel Pardoel winnaar AUTO ID !

Tekening: de afvalauto van Wessel Pardoel

In mei 2012 hebben Jeugd en Beroep en De Ontdekfabriek in het Eindhovens Dagblad kinderen en jongeren opgeroepen om de auto van de toekomst te ontwerpen. We zijn heel blij met de honderden inzendingen die zijn ingestuurd. Er zit een enorm talent bij onze jeugd (maar dat wisten wij natuurlijk al lang)! De een heeft een zuinige auto gemaakt, de ander een supersonische. Erg mooi! Van alle inzendingen kon er echter maar 1 winnen…

Wessel Pardoel uit Mierlo heeft het winnende ontwerp gemaakt: de afvalauto.

Deze auto rijdt niet op benzine maar zuigt het afval op van de grond waar hij overheen rijdt. Zo wordt de wereld schoon en je kunt er zelf ook afval in stoppen. Wij vonden dit een briljant idee!

Wessel en de andere inzenders: bedankt!

AUTO ID

 

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Wessel Pardoel winnaar AUTO ID ! gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Wessel Pardoel winnaar AUTO ID ! teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.