Ontdekfabriek thuisbasis van robot team NXT Generation

Hallo allemaal!

Wij zijn NXT Generation FTC. NXT Generation is 4 jaar geleden begonnen als een FLL (FIRST® LEGO® League) team, FLL is een wedstrijd die kinderen laat ervaren hoe leuk techniek kan zijn. Bij de FLL wedstrijden moet een team van maximaal 10 kinderen tussen de 9 en 15 jaar een onderzoek doen en een presentatie maken over het onderwerp van dat jaar, een robot van technisch lego bouwen en programmeren zodat je tijdens de wedstrijd een aantal missies uit kan voeren en natuurlijk moet het een geweldig team zijn.Het speciale aan de FLL wedstrijden is dat het eigenlijk een heel groot feestje is. Het geeft je geen wedstrijd gevoel. Bij deze wedstrijden gaat het niet om winnen, het gaat om leren en vrienden maken.

Na 4 jaar actief meedoen met de FLL moesten wij helaas stoppen, omdat we te oud werden. Dus begonnen wij een FTC ( First Tech Challenge) team. Dit is ook een onderdeel van FIRST, maar dan voor jongeren tussen de 15 en 20 jaar. Bij de FTC wedstrijden is het de bedoeling dat je met je team een robot bouwt van Tetrix onderdelen met aluminium profielen, servo’s, sterke gelijkstroommotoren, een extern accupak en een LEGO NXT steen. Verder houd je een soort teamlogboek bij waarin je alles opschrijft zowel op robot technisch gebied als over de samenwerking. We hebben na een korte kennisperiode een gezellig en geweldig team opgestart. We willen aan anderen laten zien dat ook al ben je een beginnend nieuw team, en je weet totaal niet hoe alles werkt, je er toch iets moois van kunt maken en er heel veel van kan leren.
Onze ‘home base’ is De Ontdekfabriek. Hier mogen wij alles opbergen en elke dinsdagmiddag oefenen, dankzij De Ontdekfabriek kunnen wij meedoen aan FTC. Heel erg bedankt dat jullie dit voor ons mogelijk maken Ontdekfabriek! Wij gaan er voor zorgen dat jullie trots kunnen zijn op dit nieuwe FTC team!

Liefs, NXT Generation FTC

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Ontdekfabriek thuisbasis van robot team NXT Generation gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Ontdekfabriek thuisbasis van robot team NXT Generation teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.