Martinusschool uit Schijf wint Uitvinderswedstrijd

Foto: de juryvoorzitter, wethouder Monique List, interviewt de trotse winnaars. Fotografie: Marc König.

Na een spannende finale op 20 april in De Ontdekfabriek hebben de jonge uitvinders van Basisschool Sint Martinus uit Schijf De Uitvinderswedstrijd 2012 gewonnen. Hun uitvinding ‘het 3-in-1 Waterbedrijf’ is een totaalconcept om water in de woestijn te krijgen. De juryvoorzitter, de Eindhovense wethouder Monique List roemde de volledige uitwerking van het idee, de samenwerking en de presentatie.

300 basisschoolklassen hebben dit schooljaar deelgenomen aan het uitvindersproject. Aan de hand van het verhaal ‘De Uitvinders en de Verdronken Rivier’ voerden zij techniek- en ontwerpopdrachten uit op school. Daarna bedachten ze een inzending voor De Uitvinderswedstrijd. In De Ontdekfabriek, waar de finale plaatsvond, kunnen scholen tijdens een educatief schoolreisje speelfilms van verschillende Uitvinders avonturen beleven en bijbehorende workshops uitvoeren.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Martinusschool uit Schijf wint Uitvinderswedstrijd gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Martinusschool uit Schijf wint Uitvinderswedstrijd teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.