Jouw Slimste Idee finale in De Ontdekfabriek

Op de foto: de trotse Britt en Bibi met hun -mogelijk nog trotsere- burgemeester Mikkers

 

Tijdens een spannende finale in De Ontdekfabriek hebben Britt Verrijt en Bibi Doesburg (beiden 11 jaar oud) uit Veldhoven maandag 4 juni de innovatiewedstrijd ‘Jouw slimste idee’ gewonnen met hun inzending ‘Smart Fire Slide’: een vluchtpakket vergelijkbaar met de glijmat die bij vliegtuigen wordt gebruikt bij calamiteiten, maar dan om bij brand uit een dakraam van een huis te glijden.

De innovatiewedstrijd ‘Jouw slimste idee’ is door gemeenten uit Brainport Regio Eindhoven georganiseerd om jongeren te enthousiasmeren voor opleidingen en beroepen in techniek en innovatie. Op de BrainTrigger website presenteerden kinderen en jongeren hun ideeën voor bedrijven uit de regio.

Burgemeesters en wethouders coachten de beste inzenders voor hun presentatie tijdens de finale in De Ontdekfabriek. Tijdens deze finale waren deze vertegenwoordigers van de gemeenten weer aanwezig om hun genomineerde aan te moedigen.

De onafhankelijke jury stond onder voorzitterschap van Bert Pauli (Gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur Provincie Noord-Brabant). De overige juryleden waren Jan-Willem Peters (Directeur Continu), Stefan Maas (HR Manager Strukton Worksphere), Monique van Boxtel (Manager Pedagogiek & Kwaliteit Korein) en Ad Willems (Adviseur BPV ROC Eindhoven School voor Techniek). Zij beoordeelden de ideeën van de genomineerden op originaliteit, presentatie en uitwerking.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Jouw Slimste Idee finale in De Ontdekfabriek gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Jouw Slimste Idee finale in De Ontdekfabriek teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.