Jasper (11) en Denise (12) hebben het slimste idee voor de Koning

Burgemeester Blanksma (Helmond) coach winnaars van innovatiewedstrijd

Op maandag 3 juni, tijdens de Dutch Technology Week, presenteerden kinderen uit 11 verschillende gemeenten uit de Brainport regio Eindhoven slimme uitvindingen die zij hebben bedacht voor de nieuwe Koning. ‘Een uitvinding die hij zelf kan gebruiken, of een uitvinding die hij aan anderen kan geven.’

De finalisten werden geselecteerd uit 415 inzendingen op de website www.jouwslimsteidee.nl. Ze presenteerden hun ideeën in De Ontdekfabriek in Eindhoven aan een groot publiek, ondersteund en gecoacht door hun burgemeesters. Het was een geweldig spektakel met prachtige presentaties, allemaal aangekondigd door de uitstekende presentatrice Viviënne van den Assem.

Denise Joosten (12) en Jasper Dooms (11) uit Helmond, gecoacht door hun Burgemeester Elly Blanksma, waren de gelukkige winnaars met hun idee: ‘alarmknoppen’. Met hun uitvinding hopen zij de problemen met het alarmnummer 112 op te lossen en daarmee Nederland een stukje veiliger te maken. Juryvoorzitter Marc Hendrikse, van het bedrijf NTS Group, gaf aan dat hun maatschappelijke betrokkenheid én de goede uitwerking van het idee de doorslag gaf voor de overwinning. De aanwezige Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, beloofde dat hij ervoor zal zorgen dat het idee echt bij de Koning terecht komt. En Denise en Jasper wonnen allebei een iPad!

[vsw id=”Dvd152eKVhI” source=”youtube” width=”383″ height=”310″ autoplay=”no”]

De innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’ is uitgeschreven door de gemeenten Veldhoven, Valkenswaard, Son en Breugel, Someren, Geldrop-Mierlo, Helmond, Heeze-Leende, Eindhoven, Eersel, Best en Bergeijk. Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van De Lage Landen, Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven en PHC Telecom.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Jasper (11) en Denise (12) hebben het slimste idee voor de Koning gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Jasper (11) en Denise (12) hebben het slimste idee voor de Koning teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.