Finale Uitvinderswedstrijd

De jonge avonturier Eva landt met haar zelfgemaakte vliegmachine middenin de woestijn. Ze ontdekt dat de mensen, planten en dieren daar erg lijden onder het gebrek aan water. Maar daar moet toch een oplossing voor te bedenken zijn?!

Bovenstaande is een samenvatting van het slot van het verhaal ‘De Uitvinders en De Verdronken Rivier’. Om de creativiteit van hun leerlingen op te wekken lazen juffen en meesters dit verhaal voor in de klas. Het ‘open einde’ was de start van De Uitvinderswedstrijd 2012. Na een spannende race zijn de stemmen geteld en heeft de jury haar oordeel geveld. De volgende winnende inzendingen, die ook zijn te bewonderen op www.deuitvinders.com, zijn geselecteerd voor de finale van De Uitvinderswedstrijd:

3-in-1 Waterbedrijf van BS Sint Martinus uit Schijf (uitwerking)
Lager dan de zeespiegel van BS Antares uit Tilburg (originaliteit)
De waterkoepel van OBS Bibit uit Tilburg (presentatie)
Waterpomp in de woestijn van BS Beisterveld uit Bergeijk (meeste stemmen)

Op 20 april zullen de uitvinders van deze ideeën in De Ontdekfabriek in Eindhoven strijden om winnaar van De Uitvinderswedstrijd 2012 te worden.

Het doel van de Uitvinderswedstrijd is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, opleidingsfonds OTIB en diverse sponsoren, waaronder Skool Automatisering en Techsharks. Vorig jaar werd De Uitvinderswedstrijd gewonnen door kinderen van OBS Bibit uit Tilburg, die nu weer een finaleplek hebben bemachtigd.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Finale Uitvinderswedstrijd gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Finale Uitvinderswedstrijd teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.