Finale ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’ tijdens Dutch Technology Week

 

Burgemeesters coachen jonge finalisten

Op maandag 3 juni, tijdens de Dutch Technology Week, presenteren kinderen uit 11 verschillende gemeenten slimme uitvindingen die zij hebben bedacht voor de nieuwe Koning. ‘Een uitvinding die hij zelf kan gebruiken, of een uitvinding die hij aan anderen kan geven.’ De finalisten zijn geselecteerd uit 415 inzendingen op de website www.jouwslimsteidee.nl. De creatieve uitvindingen van kinderen op deze site trekken veel aandacht: al meer dan 115.000 bezoekers hebben ze bewonderd.

De finale vindt plaats in De Ontdekfabriek in Eindhoven. De finalisten zullen daar hun ideeën presenteren aan het aanwezige publiek, ondersteund en gecoacht door hun burgemeesters.

Een onafhankelijke jury kiest de beste uitvinding. De jury bestaat uit: Imke Carsouw (Directievoorzitter Brainport Development), Lars van der Hoorn (Directeur Van der Hoorn Buigtechniek), Jos Rooijakkers (Directievoorzitter Rabobank Eindhoven-Veldhoven), Marc Vos (Manager Global CRM-Strategy De Lage Landen International), Anne-Wil Lucas (Tweede Kamerlid) en Marc Hendrikse (CEO NTS Group, juryvoorzitter).

De Brabantse Commissaris van de Koning de heer Wim van de Donk zal de finale openen. Actrice en presentatrice Viviënne van den Assem is de gastvrouw van het evenement.

De innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’ is uitgeschreven door de gemeenten Veldhoven, Valkenswaard, Son en Breugel, Someren, Geldrop-Mierlo, Helmond, Heeze-Leende, Eindhoven, Eersel, Best en Bergeijk.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Finale ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’ tijdens Dutch Technology Week gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Finale ‘Jouw Slimste Idee voor de Koning’ tijdens Dutch Technology Week teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.