Dutch Design Week 2012

Doe es NIET normaal!

Van 20 tot en met 28 oktober 2012 vindt de Dutch Design Week weer plaats in Eindhoven. En ook dit jaar is er een speciaal programma voor kinderen en jongeren. Het thema is Doe es NIET normaal! We gaan dus NIET normaal doen, want dat is wat ontwerpers ook doen…

Verschillende DDW Kids activiteiten starten al in september. En van 17 tot en met 28 oktober 2012 kun je ELKE DAG naar De Ontdekfabriek voor een DDW Kids uitstapje. Kijk ook eens op www.ddwkids.nl.

DDW Kids uitstapje

Kom met je vrienden of familie naar de Ontdekfabriek en beleef de ontwerpavonturen van DDW Kids. Laat je helpen bij het maken van een ‘Doe es niet normaal’ foto en creëer je eigen filmscène in onze magische greenscreen studio. Met de modernste mediatechnieken kun je rijden in je zelfgebouwde auto of spelen in je eigen poppenhuis. Tijdens DDW Kids wordt jij een echte ontwerper! Klik hier voor de extra openingstijden.

Film en design junior

Cicada Studios organiseert van 20-28 oktober weer Film en Design Junior in de filmzaal van De Ontdekfabriek. Kom genieten van de speciaal door hen geselecteerde NIET normale filmpjes!

EGG workshop

Op 20,21, 25, 27 en 28 oktober kun je in De Ontdekfabriek samen met de ontwerpers van EGG een speciale helm ontwerpen om die te gebruiken in je zelfgebouwde zeepkist.

Volg DDW Kids op Omroep Brabant

Vanaf september zijn we te volgen op Omroep Brabant in het programma ‘Onder Ons’. Daarin zien we hoe de een jonge verslaggever wekelijks verslag doet van de activiteiten rondom DDW Kids. Klik HIER voor de uitzendingen!

Doe es niet normaal , Ontwerpwedstrijd DDW Kids

Ouders zeggen vaak: ‘Doe eens normaal!’. Maar wie wil dat nou? Popsterren, filmhelden en designers vallen op door origineel te zijn. Laat zien dat jij niet normaal bent en maak je eigen poster. Doe thuis mee of kom naar De Ontdekfabriek voor hulp bij het maken en inzenden van jouw ‘Doe es niet normaal foto’.

Newlives, Ontwerpwedstrijd DDW Young

Wat is design? Zoek het uit! Verzamel kleding, apparaten en speelgoed. Haal het uit elkaar en maak er iets nieuws van. Op www.newlives.tv zie je al een paar voorbeelden

Wijkactiviteiten Korein Kinderplein

Kinderen van de Korein kinderpleinen doen natuurlijk mee met de DDW Kids Ontwerpwedstrijd. Maar daarnaast organiseert Korein Kinderplein samen met De Ontdekfabriek ook een aantal openbare DDW Kids evenementen in de wijken! Op drie woensdagen van 14.00 tot 16.00 bij vestigingen van Korein Kinderplein: 19 september 2012, Bennekelstraat 135 in Eindhoven; 3 oktober 2012,  Heezerweg 347 in Eindhoven; 17 oktober 2012, Jozef Israëlslaan 2B-2C in Eindhoven. Doe allemaal mee: reserveren is niet nodig.

DDW Kids met je klas

Kom met de hele klas naar de Ontdekfabriek en beleef de ontwerpavonturen van DDW Kids. Klik hier voor meer info.

Stadhuis meets Design

In het stadhuis van Eindhoven wordt tijdens de Dutch Design Week (20-28 oktober 2012) het DDW Kids project gepresenteerd in een speciale ‘DDW KISD’. Wat dat is? Ontdek het in het Stadhuis!

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Dutch Design Week 2012 gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Dutch Design Week 2012 teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.