Presenteren van uitvindingen

Op vrijdagochtend presenteerden de genomineerde scholen van De Uitvinderswedstrijd na een spannende introductie hun uitvindingen aan een jury. Daarna bouwden ze openingsmachine van de Uitvinderstentoonstelling. Juryvoorzitter Arjen De Koning (CEO Paradigit Group) maakte de winnaar bekend: Basisschool Franciscus Xaverius uit Bladel. Hun “winkelwagentje met klep” was de terechte winnaar. Met de zojuist gebouwde openingsmachine openden de kinderen de Uitvinderstentoonstelling van de regio Zuidoost-Brabant.

Dat laatste gebeurde onder het toeziend oog van de inmiddels gearriveerde genodigden van overheidsinstellingen, onderwijs en bedrijfsleven. Na de lunch startte het officiële programma voor hen. Bijna 200 gasten luisterden ademloos naar Frank Ikink die verhaal over “De verlaten fabriek in de Verboden Stad” voordroeg. Daarna nodigde gespreksleider John Blankendaal van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij de volgende mensen uit: Arjan Buchholz (bedenkster van de naam Ontdekfabriek), Hugo Vrijdag (Ontdekfabriek), Marriëtte Mittendorff (loco burgemeester Eindhoven), Jack Hock (directeur Woningcorporatie Trudo), Nienke Meijer (bestuurder Fontys Hogescholen), Frida Hengeveld (bestuurder ROC Eindhoven), Theo van Dulmen (directeur ROC Eindhoven), Harry Roumen (bestuurder TU/e), Chantal Ottens (Kamer van Koophandel), Hans van Oers (Brainport Development), Erik van Oorschot (BOM/Provincie noord-Brabant), Guy Kerpen (Philips) en Arjen de Koning (Paradigit Group). Unaniem onderstreepten zij het belang van dit initiatief en bevestigden zij de steun vanuit hun eigen organisaties. Chris Voets (Ontdekfabriek) en Michel Weeda (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) vroegen mevrouw Mittendorff (Overheid), mevrouw Meijer (Onderwijs) en de heer De Koning (Ondernemingen) om gezamenlijk een oude DAF 55 in beweging te zetten. De kettingreactie die volgde opende De Ontdekfabriek “Under Construction”.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Presenteren van uitvindingen gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Presenteren van uitvindingen teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.