Eerste DDW Kids groot succes!

Prinses Máxima bezoekt DDW Kids. Foto: Job Jansen

Tijdens de Dutch Design Week 2011 vonden ongeveer 7.500 bezoekers hun weg naar De Ontdekfabriek. De jeugdige bezoekers namen deel aan speciale workshops en bouwden eigen ontwerpen voor de mensen van ‘3 Deuren Verder’. Kinderen van Trudo Weekendschool en van de Buiten Schoolse Opvang van Korein Kinderplein droegen daarvoor mensen aan met kleine en grote ‘problemen’. Bijvoorbeeld Marianne (47). Die vindt het vies om hondenpoep op te ruimen en mee te nemen naar de prullenbak. Of Pierre (74) die slecht ter been is en een auto zoekt waarin hij gemakkelijk kan instappen.

Studenten van Design Academy Eindhoven werkten deze problemen uit tot ontwerpopdrachten en begeleidden kinderen in De Ontdekfabriek met het ontwerpen van oplossingen. In de filmzaal speelden filmpjes van FILM & DESIGN Junior. Ook konden bezoekers stemmen op ontwerpen van thema’s voor de volgende DDW Kids. Deze waren bedacht en tentoongesteld door studentes van SintLucas. Ook de workshops van Ensemble 306 en Jaszakschatten prikkelden de creativiteit!

Een ander hoogtepunt van de week vond op maandag 24 oktober plaats. Prinses Máxima bezocht DDW Kids in het Stadhuis van Eindhoven, waar speciaal voor die gelegenheid een mini-Ontdekfabriekje was ingericht. De prinses maakte kennis met kinderen die ontwerpen bedachten voor mensen van ‘3 deuren verder’. Bijvoorbeeld het ontwerp voor Stijn. Die rijdt in een rolstoel en kan dus geen paraplu vasthouden als het regent. De prinses bewonderde de creaties en stelde veel vragen. Ook de door ROC Eindhoven gebouwde stoelen en de knikkerbaan-katapult van Artur en Robin konden de prinses bekoren!

Al met al een fantastische Dutch Design Week in De Ontdekfabriek. Op naar de volgende editie!

Klik hier voor een filmverslagje van de activiteiten in De Ontdekfabriek van Studio040 (vanaf minuut 7:50).

Klik hier voor een reportage van het bezoek van prinses Máxima.

Klik hier voor foto’s van de workshop met Ensemble 306.

DDW Kids werd mogelijk gemaakt door: Woningcorporatie Trudo, Korein Kinderplein, Design Academy Eindhoven, SintLucas, ROC Eindhoven, Studio040, Design Cooperation Brainport en De Ontdekfabriek.

Sponsoren van de uitvinders

Sponsoren die weten dat wie de jeugd heeft, de toekomst heeft.

 • Eerste DDW Kids groot succes! gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Eerste DDW Kids groot succes! teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.