De Uitvinders | Het Zonnewiel

De Uitvinders en het Zonnewiel

De jonge uitvinder Sibrand gaat op zoek naar een groene energiebron voor zijn elektrische auto. Dankzij een bijzonder meisje uit het circus weet hij die uiteindelijk te vinden.


Wat ga je doen?

Met behulp van een lesbrief worden kinderen meegenomen in een prachtige, inspirerende en avontuurlijke beleving. De leerkracht leest een verhaal en de kinderen gaan met doe-opdrachten en proefjes aan de slag. Op de website van De Uitvinders staan filmpjes die aansluiten bij de lesbrieven. Op basis van een open opdracht gaan de kinderen op zoek naar een oplossing voor een probleemstelling uit het verhaal. Voor de groepen bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan de Uitvinderswedstrijd.


Over De Uitvinders

Met de verhalen van De Uitvinders nemen we de kinderen en leerkrachten mee in een fantastisch avontuur waar iedereen spelenderwijs zijn of haar (techniek)talent mag ontdekken. De Uitvinders is een mooi voorbeeld van Onderzoekend, Ontwerpend en Ondernemend leren. Alle 21st Century Skills komen aan bod. Het programma draag bij aan een groot aantal kerndoelen van het Primair Onderwijs. De Uitvinders stimuleert de nieuwsgierige, onderzoekende houding van leerlingen.


Locatie

De Uitvinders wordt op school in de eigen klas uitgevoerd. De leerkracht bepaalt zelf de planning van het project. Wil je ondersteuning bij het implementeren of uitvoeren van het Uitvoeringsproject? Wij kunnen ondersteunen met een training voor het team of met gastlessen.


Contact

W: www.deuitvinders.com (algemene info) of  direct aanmelden
E: info@deuitvinders.com

 • De Uitvinders | Het Zonnewiel gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • De Uitvinders | Het Zonnewiel teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.