Voortgezet onderwijs

Programma Voortgezet Onderwijs

Ook voor het voortgezet onderwijs hebben we erg leuke en leerzame programma’s. Hieronder vind je een overzicht.


CityHackers

Hoe zou jij de wereld willen zien, veranderen, bouwen? Wij dagen jullie uit op een andere manier naar gebouwen, infrastructuur en kunstwerken te kijken!

In ons gloednieuwe CityHackers avontuur wordt je geprikkeld hierover na te denken. In de Uitvindfabriek hebben we een geweldige escaperoom gebouwd waarin jullie tegen elkaar gaan strijden. Heb jij de technische skills, het inzicht en de teamspirit om alle codes te kraken en eerder de finish te bereiken dan het andere team?

En, als kers op de taart leer je ook nog eens hoe je met je eigen telefoon een hologram kunt maken en jouw boodschap met de wereld kunt delen!


Kettingreactie/Greenscreen

We ontwerpen en bouwen we samen een kettingreactiebaan en bedenken een filmscène en maken dan een filmpje met special effects in onze eigen green screen studio! Het filmpje wordt naar school gestuurd en zorgt ook na jullie bezoek gegarandeerd nog voor veel plezier!


Design programma

Leerlingen worden in onze filmzaal geïnspireerd met een leuke documentaire over het ontwerpen van stoelen of tafels. Daarna dagen we ze met een ideeën machine uit om een eigen ontwerp te maken voor een stoel of tafel in een specifieke situatie en omgeving. In onze greenscreen studio kunnen ze vervolgens hun eigen ontwerp presenteren alsof het al op ware grootte gebouwd is! Ook bouwen de leerlingen op basis van hun ontwerptekeningen echte schaalmodellen van ijslolliestokjes met behulp van kolomboormachines.

Ons Designprogramma is ook erg geschikt voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs.


Invented by.. Livia

Bij Invented by… Livia (download hier de flyer) bekijken we de gelijknamige speelfilm over het pubermeisje Livia die een bijzondere fiets voor haar gehandicapte broer ontwerpt. Daarna gaan uw leerlingen actief aan de slag. Ze bouwen de speciale fiets van Livia en testen deze op een parcours. Ze ontdekken hoe je met een sensor de fiets kunt besturen en bouwen de sensor na. Het resultaat nemen ze mee naar huis. Op school kunnen ze zich met behulp van een speciale lesbrief verder verdiepen in het onderwerp door zelf producten te ontwerpen.


Kosten

CityHackers
€275,- per groep (max. 30 personen per avontuur)

Kettingreactie/Greenscreen
€10,- per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

Design programma
€12,50 per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.

Invented by… Livia
€ 12,50 per leerling. Bij minder dan 15 leerlingen wordt toch voor 15 leerlingen gerekend.


Extra’s

€1 extra per leerling voor drinken/koek.


Opstartkosten

€25 opstartkosten per groep/bezoek.


Aanvragen of reserveren kan met dit formulier:

 • Voortgezet onderwijs gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Voortgezet onderwijs teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.